برگزیدگان سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان طی مراسمی شامگاه دوم آبان ماه معرفی شدند. اختتامیه این جشنواره به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی با کمترین مهمان برگزار و بهصورت زنده از بسترهای ارتباطی جشنواره در فضای مجازی و نیز شبکه رادیویی نمایش پخش شد. علیرضا تابش، دبیری سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به عهده داشت.
او در سخنانی ضمن تشکر از همراهی همه همکاران درباره برپایی آنلاین این رویداد سینمایی عنوان کرد: برای رسیدن به این نقطه تردید و هراس و دوراهی فراوان داشتیم. مسیری را باید میپیمودیم که کسی آن را تجربه نکرده بود اما تجربه لذتبخش استفاده از نظرات کودکان و نوجوانان و مواجهه با مخاطبان از طریق سامانههای آنلاین، حس شیرین همراهی خانواده صنعت تصویر و برگزاری پرشور چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان کشور، گویی چیزی به نام خستگی برای ما وجود ندارد. پس از صحبتهای دبیر جشنواره برگزیدگان بخش بینالملل معرفی شدند.
همچنین بخوانید:
تاریخچه سینمای کودک و نوجوان
- پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش کوتاه پویانمایی: مریم کشکولینیا برای فیلم قدم یازدهم
- پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش کوتاه داستانی: عبدنور زیان برای فیلم روزه تابستانی
- پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش دستآورد فنی: فیلم عباس عسکری برای فیلم لوپتو
- پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر: روحالله زمانی برای فیلم خورشید
- پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه: آنسوی رودخانه آرویند سیواکوماران، ویجای ک. پاتل از هندوستان
- پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی: مجید مجیدی برای فیلم خورشید
- پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلم: فیلم خورشید به تهیهکنندگی مجید مجیدی و امیر بنان
- جایزه ویژه هیئتداوران: فیلم بچه گرگهای دره سیب به کارگردانی فریدون نجفی
- جایزه ویژه هیئتداوران کودک و نوجوان بخش بینالملل: رالف کوکولا و مانیاس برون برای فیلم حکایت انقلابی (فریتزی)
در بخش دیگری از مراسم اختتامیه پیام علیرضا نصر اصفهانی، رئیس شورای شهر اصفهان و قدرت الله نوروری، شهردار اصفهان پخش شد. مراسم با صحبتهای عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه یافت و بعد هم نوبت به اعلام نتایج جوایز بخش مسابقه سینمای ایران رسید.
پروانه زرین بهترین فیلم پویانمایی کوتاه به دلیل پرداختِ هنرمندانهیِ کارگردان به موضوع پیوند با طبیعت و دوستی با حیوانات و همچنین تکنیک بدیع و خلاقانه به مریم کشکولینیا کارگردان فیلم قدم یازدهم اهدا شد.
پروانه زرین بهترین فیلم کوتاه داستانی به دلیل توجه به اهمیت دورانِ کودکی در رشد و پرورش انسانها به رضا نجاتی کارگردان فیلم شوفر اهدا شد.
پروانه زرین بهترین فیلم بلند داستانی به دلیل توجه بهحق آموزش، بهداشت و ایمنی کودکان به محمد صالحی نژاد کارگردان فیلم پیله و پروانه اهدا شد.
پروانه زرین بهترین دستآورد فنی یا هنری به دلیل ترسیم و عینیت بخشیدن هنرمندانه به حریم خصوصی نوجوانان به کیوان مقدم طراح صحنه فیلم سینمایی خورشید اهدا شد.
پروانه زرین بهترین بازیگر به دلیل بازی صمیمانه و باورپذیر نوجوان فیلم بچه گرگهای دره سیب به محمدرضا عالیور اهدا شد.
پروانه زرین بهترین فیلمنامه به دلیل نگاه انسانی و توجه ویژه به آرامش و زندگی صلحآمیز کودکان به فریدون نجفی کارگردان فیلم سینمایی بچه گرگهای دره سیب اهدا شد.
پروانه زرین بهترین کارگردانی به دلیل توجه به امنیت کودکان بدون در نظر گرفتن ملیت، رنگ و نژاد به مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی خورشید اهدا شد.
پروانه زرین بهترین فیلم به دلیل توجه به استقلالِ هویتی کودکان و احترام به حریم خصوصی و خانوادگی ایشان به مجید برزگر تهیهکننده فیلم سینمایی بچه گرگهای دره سیب اهدا شد.
جایزه ویژه هیئتداوران جشنواره به دلیل توجه ویژه به اهمیت شادابی و طراوت کودکان در رشد و پرورش انسانها به مهین جواهریان کارگردان فیلم کوتاه پویانمایی بعله! اهدا شد.