نامزدهای بیستمین جشن سینمایی و تلویزیونی حافظ به‌تازگی معرفی شده‌اند. جشن سینمایی حافظ را می‌توان تنها جشن بزرگ و به‌راستی مستقل سینمای ایران دانست که علی معلم فقید آن را پایه‌گذاری کرد و حالا در نبودش هم به‌کار خود ادامه می‌دهد. امسال با توجه به شرایط خاص کرونا جشن حافظ به صورت آنلاین برگزار می‌شود و در ابتدا قرار بود مراسم به صورت زنده پخش شود که گویا کنسل شده است.
نگاهی انداخته‌ایم به لیست نامزدهای بخش تلویزیونی جشن سینمایی حافظ که قبل از نامزدهای بخش سینمایی معرفی می‌شوند. برگزیدگان بیستمین جشن حافظ بیست و پنج مرداد در مراسمی آنلاین معرفی خواهند شد.

همچنین بخوانید:
بیستمین جشن حافظ و بهترین چهره های تلویزیونی

بهترین سریال

نهنگ آبی
نهنگ آبی

در بخش بهترین سریال اسامی مانند پایتخت 6، ستایش 3، گاندو، مانکن، نهنگ آبی و هیولا به چشم می‌خورند که تولیدات صدا و سیما و یا شبکه نمایش خانگی هستند. دیدن نام‌هایی مانند ستایش ۳ و مانکن عجیب به نظر می‌رسد. این دو سریال هیچ جوره در حد و اندازه‌های نامزدی در ضعیف‌ترین جشن‌ها و جشنواره‌ها هم نیستند و عملا سطح کیفی تنها جشن مستقل سینمای ایران را زیر سوال برده‌اند و بسیار ناامیدکننده به‌نظر می‌رسند. از سوی دیگر دیدن نام اثری مانند گاندو در میان کاندیداها جالب و غیرمنتظره است.سریالی که شاید کیفیت ساخت بالایی نداشت اما به‌هرحال سویه‌هایی نوآورانه را با خود برای صدا و سیما به‌همراه آورد.
پایتخت۶ که سریالی نیمه تمام محسوب می‌شود و نسبت به چهار سری اول سریال ضعیف‌تر بود هم نامش به چشم می‌خورد که به‌هرحال دور از انتظار نبود و در کنار نهنگ آبی و هیولا‌ بیشترین شانس را برای دریافت تندیس دارند.

بهترین بازیگر زن کمدی

در این بخش عموم کاندیداها به جز الناز حبیبی که برای سریال نوروزی دوپینگ نامزد شده از بازیگران هیولا و پایتخت۶ هستند که دور از انتظار هم نبود. شبنم مقدمی و ریما رامین‌فر شانس کسب تندیس هستند. شیلا خداداد اضافه‌کاری است و کیفیت اجرایش از باقی پایین‌تر است. و نسرین نصرتی ایده‌آل‌ترین گزینه برای دریافت تندین به‌نظر می‌آید.

هیولا
هیولا

بهترین بازیگر مرد کمدی

در این بخش هم هیولا و پایتخت۶ ‌بیشترین کاندیدها را دارند و جز این‌ها فقط نام امیرحسین رستمی برای فوق لیسانسه‌ها ‌به‌چشم می‌‌خورد. بهرام افشاری و فرهاد اصلانی دو گزینه جالب توجه برای دریافت تندیس هستند. اما مهران مدیری می‌تواند با گرفتن جایزه به شکلی ناعادلانه و تشریفاتی، غافلگیرمان کند.

بهترین بازیگر زن درام

نامزدها نازنین بیاتی برای مانکن، لیلا حاتمی برای نهنگ آبی، مریلا زارعی باز هم برای بازی در مانکن، پانته‌آ سیروس برای بازی در بانوی سردار و نرگس محمدی برای ستایش 3 هستند که هیچ کدام چندان چنگی به‌دل نمی‌زنند.
این میزان توجه بیخودی به مانکن نه تنها ناامیدکننده که حتی مشکوک هم هست و احتمالا با در نظر گرفتن تشریفات مرسومی که سال‌هاست در سینمای ایران به کیفیت ارجحیت داده می‌شود، لیلا حاتمی برنده نهایی باشد.

بهترین بازیگر مرد درام

باز هم توجهات اضافی به مانکن ‌باعث شده در این رشته امیرحسین آرمان و محمدرضا فروتن را به عنوان نامزد داشته باشد. مصطفی زمانی و ساعد سهیلی برای نهنگ آبی و سعید راد برای بازی در ترور خاموش ‌هم از جمله کاندیداها هستند. داریوش ارجمند هم با ستایش۳ ‌حضور دارد.
به‌نظر می‌رسد رقابت اصلی میان سهیلی، ارجمند و سعید راد جریان داشته باشد.

گاندو
گاندو

بهترین فیلمنامه تلویزیونی

برویم سراغ فیلمنامه‌های تلویزیونی. عنصری که می‌توان آن را ضعیف‌ترین و پرایرادترین عضو یک اثر تلویزیونی دانست که عموما باقی مشکلات سریال‌ها و آثار تلویزیونی از آن بلند می‌شود. از این نظر واقعا انتخاب نامزد برای این بخش هم سخت به‌نظر می‌رسد چه برسد به انتخاب بهترین! با این حال اسامی کاندیداها به این ترتیب است:
پایتخت 6 (محسن تنابنده)
ستایش 3 (سعید مطلبی)
فوق‌لیسانسه‌ها (سروش صحت و ایمان صفایی)
مانکن (بابک کایدان)
نهنگ آبی (بهرام توکلی)
هیولا (پیمان قاسمخانی و امیر برادران)

جای گاندو در این بخش خالی است و باز هم حضور مانکن ‌بیخود و بی‌جهت! فوق لیسانسه‌های سروش صحت و نهنگ آبی می‌توانند گزینه‌های باکیفیت‌تری باشند هرچند باز هم به خودی خود چیز خاصی برای ارائه ندارند.
هیولا بزرگترین ضعفش در فیلمنامه پا در هوای آن است و پایتخت ۶ هم یکی از شلخته‌ترین و قمر در عقرب‌ترین فیلمنامه‌های سال را دارد که جای خالی خشایار الوند را به‌وضوح عیان می‌کند و واقعا معلوم نیست چطور نامشان به نامزدهای این بخش باز شده است.

مانکن
مانکن

بعضی از این اسامی در لیست کاندیداهای جشن حافظ واقعا شان و سطح کل جشن حافظ را زیر سوال می‌برند و بسیاری را به این فکر می‌اندازند که چطور بعد از علی معلم همه‌چیز در ساختارهای حافظ تغییر کرده است.

بهترین کارگردانی تلویزیون

و اما بخش بهترین کارگردانی تلویزیون و نامزدهایش که باز هم نام مانکن در آن به چشم می‌خورد و در بخش کارگردانی حقیقتا فراتر از عجیب یا مشکوک، عصبانی‌کننده است! باید از هییت انتخاب واقعا توضیح خواست برای این توجه اغراق‌شده به یک سریال آبکی و سطح پایین و ضعیف.
به جز حسین سهیلی‌زاده برای این سریال باقی نامزدها جواد افشار (گاندو)، بهرام بهرامیان (از یادها رفته)، فریدون جیرانی (نهنگ آبی)، مهران مدیری (هیولا)، سیروس مقدم (پایتخت 6) هستند که در میان آن‌ها جایزه باید بی‌چون و چرا به فریدون جیرانی تعلق بگیرد. هرچند خود نهنگ آبی‌ هم جز آثار متوسط و معمولی جیرانی به‌حساب می‌آید اما با اختلاف از باقی گزینه‌ها شایسته‌تر به‌نظر می‌رسد.
در سری دوم این یادداشت لیست نامزدهای بخش سینمایی را با کامل شدن و اعلام نهایی آن بررسی خواهیم کرد. به این امید که انتخاب‌های خلاقانه و لیست پر و پیمان‌تری در دست داشته باشیم.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.