محوریت سریال جدید ای‌ام‌سی به نام مسابقه Quiz تاکید بسیار زیادی بر سوگیری تاییدی دارد. این موضوع در انگلستان اهمیت به سزایی دارد، جایی که در آن افسر چارلز اینگرام و پیروزی بزرگش با «چه کسی می‌خواهد میلیونر شود؟» در سال ۲۰۰۱ تیتر اول روزنامه‌ها بودند، یک مستند بسیار محبوب تلویزیونی و نمایشنامه‌ی جیمز گراهام که سریال مسابقه Quiz بر اساس آن ساخته شده است. مسابقه Quiz یک سریال تلویزیونی محبوب در انگلستان شد چرا که می‌دانست چطور با حقایقی که مخاطبان فکر می‌کردند می‌دانند تعامل کند.
تجربه‌ی مسابقه Quiz برای مخاطبان آمریکایی شاید به سواری پر فراز و نشیبی که مقصود گراهام و کارگردان استیون فررز بود، از آب درآمده است. این سریال مانند تست لیتموس است، که مخاطبان را از فرضیه‌ای به فرضیه‌ی دیگر، و از توقعی به توقع دیگر هدایت می‌کند — و با وجودی‌که من همیشه به این موضوع اعتقاد ندارم، اما این تجربه‌ای است که هر چه در آن کمتر بدانید، ناب‌تر خواهد بود. پیچش‌های داستانی ویژگی سرگرم‌کننده‌ی آن هستند و وقتی که داستان به سمت تخیل پیش می‌رود عمیق‌تر می‌شود، شلاق داستان توسط دو راوی فوق‌العاده در هوا چرخانده می‌شود و به کمک گروه بازیگران بی‌نظیر که چهره‌های آشنا در آن‌ها به چشم می‌خورد، بر روی هدف می‌نشیند.

همچنین بخوانید:
نقد و بررسی سریال Giri/Haji – درامی مهیج که در بستر دو فرهنگ متفاوت روایت می‌شود

Quiz

داستان پشت مسابقه Quiz نیاز به زمینه‌سازی زیادی ندارد، اما با این وجود، گراهام و فررز آن‌را به مخاطب ارائه می‌دهند. آن‌ها ما را به سال ۱۹۹۷ می‌برند که در آن دیوید لیدیمنت (با بازی ریسترد کوپر) رئیس تولید برنامه‌های تلویزیونی با تهیه‌کنندگان پل اسمیت (با بازی مارک بونر) و دیوید بریگز (الیوت لوی) جلسه‌ای برگزار کرد و دسته‌ای جدید از برنامه‌های تلویزیونی را پیشنهاد داد، یک بازی اطلاعات عمومی سرراست با پتانسیل دادن جایزه‌ی قابل توجه یک میلیون پوندی به شرکت‌کنندگان. پیش از آن‌که مسابقه Quiz حتی شخصیت‌های اصلی داستان خود را معرفی کند، نیم‌نگاه سرگرم‌کننده‌ای به پشت صحنه‌ی «چه کسی می‌خواهد میلیونر شود؟» می‌اندازد، از طراحی تولید گرفته تا تدوین و باورپذیر بودن آن که به خوبی از طرف مجری آن کریس ترنت (با بازی مایکل شین) به اجرا در می‌آید.
از قبل می‌دانیم که «میلیونر» تبدیل به پدیده‌ای بزرگ شد، و این پدیده باعث به وجود آمدن هوادارانی شده است که به دنبال تحت کنترل گرفتن پروسه‌ی بازی و پیدا کردن میانبرهایی هستند که آن‌ها را به صندلی داغ برنامه و شانس برنده شدن جایزه و شهرتی که در پی آن است برسانند. آیا این هوادارن، متقلب بودند؟ یا تنها سعی داشتند با استفاده از نقاط کور و روند‌های فکر نشده از طرف طراحان بازی، این بازی در ظاهر بی‌نقص را شکسته و تصاحب کنند؟

 متیو مکفادین سیان کلیفورد

در این‌جا با چارلز (با بازی متیو مکفادین) آشنا می‌شویم، یک شوهر خشک و نظامی‌مآب برای دایانا (با بازی سیان کلیفورد)، که خوره‌ی اطلاعات عمومی است. دایانا و برادرش آدریان (تریستان گرول) به قدری عاشق و مشتاق این برنامه‌ی تلویزیونی می‌شوند که حاضرند هر کاری بکنند تا روی آنتن بروند، اشتیاقی که در نهایت چارلز را هم درگیر ماجرا می‌کند.
برای لذت بردن حداکثری از این سریال، پیشنهاد می‌کنم تا جایی که ممکن است درباره‌ی چارلز اینگرام و ماجرای برنامه‌ی تلویزیونی «میلیونر» کمتر بدانید. اجازه دهید گراهام و فررز ادراک شما از این ماجرا را به شیوه‌ی هوشمندانه و سرگرم‌کننده‌ی خود هدایت کنند، و پس از آن کمی درباره‌ی اصل ماجرا تحقیق و مطالعه کنید.
این مطلب برگرفته از نوشته‌ی دنیل فینبرگ در وب‌سایت هالیوود ریپورتر است.

حال به بررسی نظر سایر منتقدین می‌پردازیم:

اد کامینگ Ed Cumming | ایندیپندنت The Independent

این سریال، نسخه‌ای بسیار خوش‌بینانه از اتفاقات پیرامون چارلز اینگرام است که از زوایای دید مختلفی روایت می‌شود که در آن‌ها شفافیت و همدلی به چشم می‌خورد.

Quiz

مسابقه Quiz یک سریال سرگرم‌کننده، خوش‌ساخت، و اثرگذار است و داستانی را روایت می‌کند که بسیاری از افراد فکر می‌کنند می‌دانند، و با درخشش هر دو بازیگر اصلی و پیچشی که مایکل شین به عنوان کریس ترنت به زیبایی به نمایش می‌گذارد، ساعت‌های خوش و دلچسبی را برای مخاطب رقم خواهد زد.

آرون بارنهارت Aaron Barnhart | پرایم‌تایمر Primetimer

این یک درام فوق‌العاده است. مسابقهQuiz تمام آن‌ چیزی است که «مک‌میلیونز» باید می‌بود: هیجان‌انگیز، درامی اثرگذار با روایتی بهینه که همه‌ چیز را مانند یک سوال مسابقه‌ی میلیون دلاری به چند گزینه‌ی محدود تقسیم می‌کند. آیا تقلب کردند یا نکردند؟

الیسون کین Allison Keene | پیست مگزین Paste Magazine

کوییز Quiz باعث می‌شود از صمیم قلب به اینگرام اهمیت بدهید، و پس از آن‌که وکیل‌شان (با نقش‌آفرینی شگفت‌انگیزی از هلن مک‌کروری) پرونده‌ای بسیار منطقی و مستدل در مورد عدم تقلب اینگرام ارائه می‌دهد، نمی‌توانید جلوی شک و تردید خود را بگیرید.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.